Afectats per ERTO: cobrament de l’atur

Les empreses que tramitin un ERTO hauran de dur a terme diverses comunicacions al SEPE perquè els afectats puguin cobrar l’atur.

Afectats per ERTO: cobrament de l’atur

Els treballadors afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) derivats de la crisi del coronavirus podran accedir a la prestació per atur encara que no hagin cotitzat 360 dies els últims sis anys. A més, el temps que cobrin l’atur no els constarà com a consumit si en el futur tornen a accedir a aquesta prestació.

Doncs bé, ja que les oficines d’ocupació romanen tancades a causa de l’estat d’alarma, els treballadors no han d’efectuar cap gestió per a cobrar l’atur. A aquest efecte, són les empreses les que han de presentar la sol·licitud a nom de tots els treballadors afectats per la mesura. En concret:

  • El SEPE ha habilitat una plantilla en format Excel que les empreses han d’emplenar amb les dades dels treballadors afectats. Un cop emplenada, s’haurà de transmetre al SEPE per mitjans telemàtics.
  • Posteriorment, les empreses hauran de comunicar els certificats d’empresa de manera telemàtica, com ja es feia fina ara.

 

Feu clic aquí per a accedir a la pàgina web del SEPE, que iforma sobre aquesta mesura i que inclou la plantilla d’Excel indicada.

 

 


Vols rebre la nostra NEWSLETTER de notícies? Subscriu-te ara!