Embargament de crèdits

Recordeu com heu d’actuar si Hisenda embarga els crèdits d’un proveïdor

Embargament de crèdits

És habitual que les empreses rebin notificacions d’Hisenda en les quals se’ls informa que un proveïdor determinat té els seus crèdits embargats, i en les quals se’ls exigeix que ingressin els pagaments pendents amb aquest proveïdor al tresor públic. Doncs bé, Hisenda només pot exigir el pagament d’aquells deutes:

  • Que corresponguin a operacions efectuades abans de la data en què s’hagi dictat la diligència d’embargament
  • I que, en el moment en què es notifiqui la diligència d’embargament, encara no s’hagin satisfet ni hagi arribat la data de venciment del pagament.

Si l’empresa va entregar un pagaré que encara no ha vençut, no haurà d’ingressar res a Hisenda, ja que, en existir aquest mitjà de pagament, està obligada a pagar qui li presenti el pagaré un cop vençut el termini.

Si el deute deriva de lloguers periòdics o serveis continuats, també haurà de retenir i ingressar a Hisenda els deutes meritats després de rebre la diligència d’embargament —i no només els que s’han meritat abans i que estan pendents de pagament—, fins arribar a la quantitat total embargada.

Si us arriba una notificació d’aquest tipus, és important que hi respongueu indicant quina és la vostra situació respecte al proveïdor en qüestió. D’aquesta manera evitareu possibles sancions per falta d’atenció al requeriment.

 

Si rebeu una notificació d’embargament dels pagaments a un proveïdor, us ajudarem a contestar-la i a determinar els pagaments que s’han de satisfer a Hisenda.