ES REDUEIXEN LES RENDES DELS LOCALS TANCATS PER L’ESTAT D’ALARMA?

Com a regla general, els locals tancats durant l’estat d’alarma hauran de seguir pagant les rendes pactades als seus contractes

ES REDUEIXEN LES RENDES DELS LOCALS TANCATS PER L’ESTAT D’ALARMA?

Les lleis ordinàries vigents no preveuen la possibilitat de reduir o suprimir les rendes pactades en els contractes de lloguer de locals de negoci en cas de veure’s paralitzada l’activitat comercial d’aquests per un esdeveniment inesperat, sobtat i de força major com és la situació d’alerta sanitària en la qual actualment estem immersos com a conseqüència de la crisi del coronavirus.

Entre les mesures en matèria econòmica adoptades pel Govern en resposta a aquesta crisi no hi ha cap previsió en aquest sentit, per la qual cosa els afectats per aquesta situació han de seguir pagant les rendes pactades en els seus contractes de lloguer dels locals, que ara romanen tancats i sense activitat comercial.

No obstant això, amb ocasió de la crisi econòmica anterior viscuda entre el 2008 i els anys posteriors, en alguns supòsits en què els afectats van decidir portar el seu cas als tribunals, aquests van considerar que davant d’aquesta situació excepcional era just que es reduís la renda inicialment pactada per a certs negocis, però sempre en funció de les circumstàncies concretes de cada cas.

En aquests moments la normativa actual no estableix més possibilitats per als afectats, sense perjudici que en un moment posterior a la data en la qual es subscriu aquesta ressenya informativa es dicti algun tipus de mesura al respecte.

 

Si us trobeu en una situació similar a la que hem descrit, els nostres professionals us assessoraran en defensa dels vostres drets.

 

 


Vols rebre la nostra NEWSLETTER de notícies? Subscriu-te ara!