Mòduls al 2020

S’ha publicat l’ordre anual que els desenvolupa.

Mòduls al 2020

Recentment s’ha publicat l’ordre que desenvolupa per al 2020 el mètode d’estimació objectiva de l’IRPF i el règim especial simplificat de l’IVA (el denominat “règim de mòduls”). A aquest efecte:

  • Si tributeu al règim de mòduls heu de saber que, igual que aquest any, el 2020 també podreu reduir el rendiment net de la vostra activitat en un 5%, pel simple fet d’estar acollit a aquest règim.
  • D’altra banda, si desitgeu renunciar al règim de mòduls per al 2020 o revocar una renúncia prèvia, podeu fer-ho fins al 31 de desembre del 2019 presentant una declaració censal.
  • No obstant això, recordeu que també podeu renunciar al règim de mòduls de manera tàcita presentant la declaració de l’IVA del primer trimestre del 2020 en règim general (model 303) i el pagament a compte de l’IRPF en estimació directa (model 130).

Aquesta ordre no aclareix quins seran els límits de vendes i compres per a poder aplicar el règim de mòduls al 2020. Recordeu que estava previst que aquests límits es reduïssin a partir del 2020 (així està disposat a la llei).

No obstant això, és molt probable que els límits actuals s’acabin prorrogant un any més (com ja va passar el 2019 i en anys anteriors). Haurem d’esperar-nos a les properes setmanes per a veure si s’aprova alguna norma que aclareixi aquesta situació.

Feu clic aquí per a descarregar l’ordre indicada.

 

 


Vols rebre la nostra NEWSLETTER de notícies? Subscriu-te ara!