Teletreball

La crisi del coronavirus ha propiciat el teletreball.

Teletreball

Si acordeu amb els vostres empleats que passin a treballar a distància, haureu de formalitzar aquest acord per escrit. Així doncs:

  • És recomanable que es pacti per períodes determinats, i no de manera indefinida. En aquest cas, per exemple, fins que les autoritats o el vostre servei de prevenció de riscos comuniquin que ja no existeix risc de contagi.
  • Les dues parts han d’arribar a un acord: no es pot obligar un empleat a fer teletreball, ni tan sols mitjançant una modificació substancial de condicions.

El teletreballador té els mateixos drets que els empleats que presten els serveis al centre de treball: salari segons conveni, permisos, adscripció a un centre a efecte d’eleccions sindicals… Respecte als costos consumits:

  • L’empresari ha de facilitar, per exemple, un programa informàtic determinat i específic, però si el teletreballador utilitza el seu propi equip i no necessita res més —el seu ordinador, per exemple—, l’empresari no li haurà de facilitar res.
  • Respecte als subministraments (electricitat, Internet…), la majoria d’empreses no abonen cap despesa. En tot cas, cal revisar el conveni: si no diu res al respecte, aquestes qüestions s’hauran de pactar en el document indicat, partint de la premissa que els afectats no han de suportar cap cost addicional per aquest canvi.

 

Els nostres professionals us informaran sobre com podeu implantar el teletreball a la vostra empresa i sobre totes les qüestions relacionades amb aquest: prevenció de riscos, control de l’activitat, etc.

 

 


Vols rebre la nostra NEWSLETTER de notícies? Subscriu-te ara!