Arbitratge de consum

En les vendes al detall, els clients poden reclamar a través de les juntes arbitrals de consum.

Arbitratge de consum

Si la vostra empresa ven a consumidors finals i sorgeix una discrepància amb algun d’aquests, és possible que aquest us presenti una reclamació a través d’una junta arbitral de consum. I podeu acceptar o no aquest arbitratge, ja que es tracta d’un sistema voluntari. No obstant això, heu de tenir en compte els aspectes següents:

  • Si us vau adherir de manera voluntària a l’arbitratge de consum, ara no us podreu negar a que la junta resolgui la reclamació. Algunes empreses s’adhereixen a aquest sistema arbitral, i això els dona dret a utilitzar un distintiu acreditatiu oficial.
  • Però si no us hi vau adherir, ara haureu de manifestar si accepteu o no l’arbitratge. Si no l’accepteu, no hi haurà cap conseqüència negativa per a la vostra empresa: l’assumpte s’arxivarà i el client, si vol continuar amb la reclamació, haurà d’acudir als tribunals.

Si finalment accepteu l’arbitratge, el laude final és obligatori (totes dues parts podran exigir que es compleixi) i les possibilitats de recórrer-lo són escasses (ja que, en general, només és recorrible per qüestions formals).

Acceptar l’arbitratge us permetrà resoldre el tema de manera econòmica i ràpida (no necessiteu advocat i el procediment sol ser més ràpid que la via judicial). A més, l’adhesió prèvia al sistema arbitral pot ser un reclam comercial per a donar més confiança als vostres clients. Però si la primera resolució no us és favorable i voleu tenir la possibilitat de recórrer (per exemple, perquè la quantitat reclamada és elevada), en general els tribunals us oferiran més possibilitats de recurs.

 

 


Vols rebre la nostra NEWSLETTER de notícies? Subscriu-te ara!