Guia d’actuació en relació amb el coronavirus

El Ministeri de Treball ha publicat una guia amb informació sobre les implicacions laborals del coronavirus  

Guia d’actuació en relació amb el coronavirus

En concret, l’objectiu d’aquest document és facilitar la informació necessària sobre l’aplicació de la normativa laboral en relació amb les diferents situacions en què es poden trobar les empreses i les persones treballadores. A aquest efecte, algunes de les qüestions que s’indiquen en la guia són les següents:

  • La vostra empresa ha de garantir la seguretat i la salut de les persones que treballen al seu servei en tots els aspectes relacionats amb la feina. Per tant, contacteu amb el vostre servei de prevenció de riscos i adopteu les mesures preventives que se us indiquin en funció de la vostra activitat. Per exemple, proporcioneu informació sobre mesures higièniques, com rentar-se les mans amb freqüència o ventilar el centre de treball.
  • Valoreu pactar un règim de teletreball si l’activitat que dueu a terme us ho permet. Si existeix risc de contagi del coronavirus, per exemple.
  • Si us veieu amb la necessitat de suspendre l’activitat de manera total o parcial, teniu l’opció de plantejar un expedient de regulació d’ocupació (ERO) temporal. Concretament, podeu suspendre els contractes laborals o reduir la jornada dels vostres empleats durant un temps.

D’altra banda, la Seguretat Social també ha deixat clar que si un treballador ha de romandre en aïllament preventiu com a conseqüència del coronavirus, es considerarà que es troba en situació d’incapacitat temporal (IT). Així, els afectats podran accedir a la prestació per IT si han cotitzat 180 dies durant els cinc anys anteriors a la baixa.

Feu clic aquí per a obtenir aquesta guia.

 

Si un treballador ha de romandre en aïllament preventiu com a conseqüència del coronavirus, es considerarà que es troba en situació d’incapacitat temporal.