Venda d’accions cotitzades

Si teniu previst vendre accions que cotitzen a la borsa, analitzeu abans les conseqüències de l’operació al vostre IRPF.

Venda d’accions cotitzades

Si sou titular d’accions que cotitzen a la borsa i us plantegeu la venda d’algunes d’aquestes, abans de fer-ho tingueu en compte les conseqüències que això suposarà al vostre IRPF. A aquest efecte

  • Si la venda us genera guanys, aquests tributaran al vostre IRPF a un tipus d’entre el 19% i el 23%, segons la quantitat.
  • Si la venda us genera pèrdues, aquestes es compensen amb els guanys obtinguts el mateix any. I si durant aquest any no s’han generat guanys, les pèrdues queden pendents de compensar en els quatre exercicis següents.
  • D’altra banda, existeixen regles especials per al cas que només vengueu una part de les accions d’una companyia, o si en el passat vau obtenir accions alliberades.

Tot això fa que sigui necessari analitzar les operacions de venda abans d’executar-les. Una bona planificació us permetrà reduir el vostre IRPF (compensant pèrdues, escollint les accions de la companyia que convé vendre…)

 

Els nostres professionals us ajudaran a reduir la càrrega fiscal de les vostres operacions en borsa.

 

 


Vols rebre la nostra NEWSLETTER de notícies? Subscriu-te ara!