Complement de la pensió

Vegeu algunes alternatives per a complementar la vostra pensió de jubilació.

Complement de la pensió

L’accés a la jubilació sol comportar una reducció d’ingressos, especialment en el cas d’autònoms que han cotitzat sobre bases baixes. Doncs bé, existeixen alternatives que, amb costos fiscals molt ajustats, permeten obtenir fons per a complementar la pensió de jubilació. Per exemple:

  • La venda de l’habitatge habitual per part de persones majors de 65 anys està exempta de tributació a l’IRPF. Si aquest habitatge és molt gran —perquè els fills ja s’han independitzat— us podeu plantejar la vendre’l i adquirir-ne un altre més petit, de manera que us quedarà un romanent que, ben invertit, us permetrà complementar la pensió de jubilació.
  • Una altra opció és la contractació d’una hipoteca inversa, a través de la qual l’entitat financera entrega una quantitat mensual que no es reintegra —es va acumulant com un deute que, finalment, cancel·len els fills en el moment de rebre l’herència—.
  • I una altra alternativa per a majors de 65 anys anys és la venda de qualsevol bé —no necessàriament l’habitatge habitual— i la reinversió de l’import obtingut en una renda vitalícia. Complint certs requisits, el guany obtingut per aquesta venda no tributa a l’IRPF.

 

Veniu a veure’ns. Els nostres professionals us assessoraran sobre diferents alternatives que us permetran complementar la pensió de jubilació.

 

 


Vols rebre la nostra NEWSLETTER de notícies? Subscriu-te ara!