ERTO i vacances

Els ERTOs de suspensió de contracte afecten la durada de les vacances

ERTO i vacances

Les properes setmanes, la majoria dels treballadors gaudirà de les vacances d’estiu. Doncs bé, si a la vostra empresa han tramitat un ERTO de suspensió o de reducció de jornada, tingueu en compte les normes següents:

  • Durant un ERTO de suspensió no es reporten vacances. Per exemple, si les vacances anuals són de 30 dies naturals i un contracte es suspèn durant tres mesos, aquest any l’afectat només tindrà dret a 22,5 dies naturals de vacances (30/12×9).
  • En canvi, la durada de les vacances no es redueix si l’ERTO és de reducció de jornada. En aquest cas els afectats continuen treballant i, per tant, segueixen reportant vacances. Ara bé, l’empresa podrà retribuir-les segons el salari percebut durant l’any, que durant l’ERTO haurà estat inferior.

 

Per exemple, si es redueix la jornada al 50% durant tres mesos, a l’hora de gaudir de les vacances només correspon el 87,5% del salari (es treballa nou mesos a jornada completa i tres al 50%).

 

Els nostres professionals us aclariran tots els dubtes que se us puguin plantejar en relació amb les vacances dels vostres empleats

 

 


Vols rebre la nostra NEWSLETTER de notícies? Subscriu-te ara!